Tuesday, 10 November 2015

being single is okay

Hi

{ entri ini tidak tertakluk kepada pasangan yang dah berkahwin}



I' tahu ramai pasangan couple ataupun kekasih yang sudah putus cinta and so do me T_T.  Sama ada your ex boyfriend curang dengan someone yang lagi cantik dari uolls ataupun pun lagi tinggi dari uolls atau pun yang wajahnya secantik Miranda Kerr The Babyface model so tayangkanlah  senyuman palsu say goodbye to your ex-jerky boyfriend konon-konon like 'Don't worry peeps, I'm fine and I'm fine' and balik je rumah terus meratap meraung menangis atas katil sambil koyak gambar uolls berdua tak pun main baling pisau kat gambar bekas boyfriend yang ditampal di dinding sambil mengeluarkan air mata darah. So horrible.

But girl-girl sekalian, fikir positif lah sikit. Hidup single pun boleh happy, bukannya happy masa korang couple semata. Tak payah la nak nangis sampai keluar air mata darah,  menangis kejap pun jadi and tak yah duk sibuk baling pisau kat gambar ex-boyfriend tu, berbekas dinding nanti uolls jugak kena bebel dengan mak uolls. Omputih cakap 'Let bygones be bygones '. Sama jugak macam uolls ok.? Kalau uolls terfikir KALAU ye, single pun okay jugak tak yah la sibuk nak terjun dari tingkat 13 k

Meh I list kan KENAPA SINGLE IS HEAVEN


1. Luangkan masa bersama keluarga.
Yang paling penting yeee,  katakanlah masa uolls couple uolls selalu keluar dating dengan boyfriend and selalu skip lunch or dinner with your family  semata-mata nak dating or mesej or on the phone dengan boyfriend. Sedikit sebanyak hubungan uolls dengan family jadi renggang,  so bila uolls dah kembali single why not uolls spend time with your family. Misalnya makan malam dengan family kat restoran,  shopping together dengan family ataupun pergi bercuti sambil berehat and secara tak langsung boleh eratkan kembali  kasih sayang antara ahli keluarga.


2.  Lepak dengan kawan-kawan.
Masa couple mesti uolls selalu menolak ajakan untuk lepak dengan kawan-kawan konon konon nak spend time dengan boyfriend tercinta la apa la  so bila uolls dah kembali single, apa kata aturkan pertemuan with your friends yang korang abaikan bila uolls terlajak mabuk cinta dulu tu.
Tengok movie ke main boling ke window shopping ke makan tak pun just ambil keputusan ajak kawan-kawan uolls lepak dalam bilik and lepas tu imbas kembali kenangan manis dan lucu korang, cakap pasal tu cakap pasal ni ngumpat orang tu ngumpat orang ni and then gelak sama sama. It's will be nice.


3. Kebebasan Untuk Diri Uolls.
Mostly,  orang yang couple selalunya akan kena soal dengan partner, 'Nak pergi mana?, dengan siapa?, lama ke balik kampung?, boleh I ikut sekali?' macam - macam lah.  Setengah couple akan berasa kurang selesa dan rimas sebab segalanya kena cakap kat cinta hati. And ada setengah couple rasa selesa dengan keadaan tersebut sebab konon konon nya diorang punya partner sayang gilos kat diorang padahal mana tau partner dia pasang lain ke kat belakang and tak nak kantoi dating kat tempat yang girlfriend nak pergi takut terserempak haaa. So bila dah single,  just kena jawab soalan from parent je and lepas tu ikut suka hati uolls nak shopping kat mana, makan kat mana,  tengok wayang kat panggung mana, tidur pukul berapa, online sampai pagi ke apa  tak yah nak kena report kat boyfriend yang kerek.


4. Jimat Duit Dan Masa. 
Ni lagi satu, masa couple of course banyak duit dan masa terbuang nak beli hadiah anniversary genap sebulan couple la apa la and then sikit sikit nak hadiah, merajuk sikit nak hadiah, mintak belanja Big Mac MacDonald laa baru senyum sampai ke telinga  lepas tu bila uolls nak rileks tengok drama dalam tv dengan family tak pun masa tu uolls nak rehat siap landing landing atas katil  ke tup tup your boyfriend pun hello hello 'Hello yayang my honey madu, jom dating?' wahh dengar je soalan masa tu terus siap siap macam lipas kudung kaauuu. Bila dah single ni boleh la landing atas katil tanpa gangguan hello hello from boyfriend yang jerk. tak pun boleh simpan duit nak beli laptop baru ke katil baru ke
apa ke.


5. Your Choose.
 Oh by the way girl, kalau you kembali single,  you boleh pergi salon buat stail rambut yang you suka and tinggalkan gaya rambut yang your ex suka tu.  Your hair,  your choice. Nak buat rambut stail Negro dengan Mak Limah pun no hal at least uolls selesa.  . So do your clothes and your handbags and of course your stilettos .  Peace.


p/s : single is better but married is awesome. 

No comments: