Saturday, 14 November 2015

eh saya malu laa

Hi

Ada je blogger yang nak orang tahu mengenai blog diorang tapi malu. Malu macam mana tu? Of course la yang terover negative mind konon konon takut orang fikir blog dia macam tak guna and kutuk habis habisan kira malu la tu or bahasa mudahnya negative . So dalam dunia blog,  I anggap benda macam tu as a malu.
Erghh.


 Hello people … biaq pi la orang nak pikir apa pun pasal blog kau..biar je la. Nak people tahu pasal blog uolls,  go ahead je la. Ping blog tu kat Google+ , Facebook ,  Twitter,  or wherever at least rajin rajinkanlah ping mengenai entry terbaru. Baru betul. By the way,  cakap mengenai ping entry blog, please lah please lah jangan share kat home Facebook  tu je. Sekarang ni banyak pages pasal blog, so ping je la entry blog tu kat mana - mana pages kat Facebook tu. So do with Google+ *google plus. Banyak community dalam Google+ mengenai blog and join any community about blog and then ping your entry.  Simple. And tak salah kalau uolls letak link blog uolls pada profile Twitter and Instagram , senang silent reader yang baca blog uolls, just click kat link je.
Ni tak,  sorok blog bawah bantal apa kes hahaha.



Lagi, rajin rajin lah uolls blogwalking eh, jenguk jenguk blog orang lain tu. Janganlah uolls just baca entri entri blogger tu lepas tu terus belah, tak boleh gitu. Kalau nak blogger lain tahu kewujudan blog uolls,  apa lagi komen lah jawabnya. Komen yang elok-elok ye jangan pulak uolls pergi letak komen yang bangang lepas tu menaikkan darah blogger dari blog yang uolls komen tu. Komen elok elok dengan bahasa yang sopan and then tinggalkan link blog uolls kat komen tu. Mana tahu lepas tu trafik blog meningkat, betul tak? Lepas tu bila traffic blog dah meningkat, secara tak langsung earning blog uolls akan naik,  happy tak? So jangan malu nak tinggalkan jejak blog tu.

p/s : orang tak makan blog kecuali hack.

No comments: