Sunday, 22 November 2015

unspeakable love dan putera

Hi..

Ingat lagi dulu-dulu baca novel or cerpen secara online kat Penulisan2U , dulu dulu heh, bukak laman Penulisan2U and scroll kut kut ada cerpen or novel terbaru yang boleh I baca untuk menghilangkan rasa bosan pada tengah tengah malam yang sejuk, lepas tu I tengok ada tajuk tu, Unspeakable Love and I fikir maybe tu story baru kut and dengan penuh rasa teruja dalam hati I pun baca la Bab 1 Unspeakable Love tu.


Lepas baca tu rasa curious tu timbul sebab watak tu asyik lelaki je,  tak macam novel-novel yang lain la kira nya. And entah macam mana boleh terfikir yang Unspeakable Love ni story about gay. Hahaha. And terfikir macam mana pihak Penulisan2U boleh terima and published this story. So bila baca sampai bab berapa entah, Unspeakable Love sesangat lah best. The gay story tanpa sebarang unsur seksual, just mengenai perasaan and persahabatan so I memang rasa respect gila ah kat Putera ni sebab boleh ubah perspeksi I terhadap kaum homo-homo ni especially gay yang tak semua relationship ni all about sex.*ye ke? I suka watak Fahri, Shahir *roommate si Fahri,  and Saiful. And melalui Unspeakable Love ni la I tahu mengenai laman web yang khas untuk para gay iaitu Planet Romeo .


Ehem melalut pulak.. so sebab mengantuk I tidur la and the next day tu I on Google Search and taip Unspeakable Love and then jumpa la blog Putera ni.  At the first bila baca blog dia ni memang I impressed dengan dia. Jejaka dari Sarawak, pencinta kucing dan ambil degree dalam bidang architecture kat Aussie nuhh. I memang macam ni kalau baca blog sape sape tambah tambah lagi blogger tu study kat oversea memang tersangat impress, tak tahu kenapa huhu. And then I add dia kat Facebook *he approve of course haha . And terus baca his Unspeakable Love. Blog dia best, sebab tu follow tu pozst post blog dia sangat best. And setahu I Putera ni pakai celak, tahu pasal ni pun bila baca satu post dalam blog Shark dunia-n.blogspot.my/2015/02/jumpa-putera-129.

So uolls boleh la singgah singgah blog Putera tu huhu.  Bak kata Shark dalam post dia tu blog Putera ni blog yang agak berilmiah Hahaha. He's right.

p/s : dah lama tak jenguk Penulisan2U sob sob sob.

2 comments:

namy yul said...

betul tu, dulu saya pun suke baca penulisan2u, masa tu zaman kedekut nak beli novel gn duit sndiri ;)

Erni Hasmiza said...

Yup betul tu XD