Friday, 11 December 2015

I need you - m38 and a simple-dimple recipe

Hi

First time dengar lagu from M38 punya band adalah I Need You,  tu pun tahu lagu tu bila I tengok filem Divergent.  Well for me, lagu tu best. Sangat best. Tetiba je rasa lapar so I buatlah lempeng. Lempeng ni senang sangat nak buatnya, pejam mata pun boleh buat haha melainkan uolls tak kenal tepung gandum ataupun dalam bahasa omputih nya adalah flour.  Heh. So there we go .. readykan bahan bahan sambil pasang halwa telinga iaitu lagu I need you from M38 nih.

Resepi Lempeng Simple daripada blogger perempuan yang malas masuk dapur tapi suka makan.

Bahan-bahan :
Tepung gandum 
Sebijik telur 
Gula 
Susu 
Garam 

Cara cara :
Blend bahan bahan di atas and lepas tu masaklah atas kuali non-stick tu. Lepas dah masak tu uolls makan lah dengan susu cair ke apa ke. Haa gitu

Simple nak mampus that why lah I cakap tutup mata pun boleh buat haha. Takde gambar sorry. Huhu. Anggap je lah lirik lagu kat bawah ni sebagai pengganti gambar ( ;_; )

"I Need You"
Have you ever had a feeling
That we're not alone?
Hold to call the feeling senile
They unearth for more
Going down the dusty roads
We are cold and see-through

I need you

There's a reason after all
All the things that I have done
Pump the blood and leave it all
Anywhere you take mine

See it all
Just go and solve it all

See it all



No comments: