Tuesday, 1 December 2015

it's raining outside & a shawl

Hi

Hari ni dah masuk 1 Disember 2015 sekejap je masa berlalu, tak lama lagi kita masuk tahun 2016 holaaa.. umur pun semakin meningkat semakin bertambah semakin tua. Diri sendiri belum lagi reti belit belit shawl , ada tutorial dalam YouTube pun I tak ikut. Nampak tak tahap kemalasan tu haha. Cita cita pun tak genggam lagi. Heh.

Mukaddimah petang Selasa yang nyaman. Jumaat lepas,  kami sekeluarga pergi Rantau Panjang konon konon nak cuci mata. Umi siap beli tikar time hujan rintik rintik air bergelora tu. Memang pun kitaorang siap redah hujan dengan payung walaupun hakikat nya basah time tu macam orang main hujan.  Huh. Baik tak yah bawak payung. Muahaha.
So masa tu memang usha barang baik punya walaupun hujan. Usha sana usha sini and terbeli lah satu shawl warna pink pink gitu. Tengok je adik beli terus gelenya nak beli satu. Haha dasar perempuan. Harga 15 ringgit je *rolling eyes.
Tapi tu lah aku bukan pakai pun shawl tu, adik aku je yang pakai ke hulu ke hilir.

Dah memang berjantina perempuan. Nampak something terus gatal nak beli. Tengok pijama terus terasa gatal tangan nak beli.  Tengok handbag cantik terus rasa nak beli.  Tengok baju murah murah terus nak beli. Tengok kasut kasut yang menawan terus nak pakai. Tengok cardigan terus nak beli. Tengok makanan terus rasa lapar. Hais dasar perempuan. Tapi I just beli shawl tu je. Haha.
Oh by the way I'm so in love dengan satu lagu ni. Kalau hujan , memang suka on lagu ni.

It's raining outside // Soko

It's raining outside
I'm crying inside
It's raining outside
I'm crying inside

5 A. M in the dark
You like a cold fish with me
You're sleeping I'm thinking
You're turning your back to me
Here in my bed you're mad away from me
Here in my head you're never close to me

It's raining outside
I'm crying out loud
It's raining outside
I'm crying out loud
I run away by foot

Lost in the empty street
You are supposed to follow me
But you are too proud too do it
Here in my bed you're mad away from me
Here in my head you're never close to me
Come on... Don't be mad I told you I need you
Come on... Don't be sad I'm still in love with you

It's raining outside
May I come inside?
It's raining outside
May I come inside?

It's my fault, I'm sorry
Let me happy this fight
I apologize, would you hug me tonight?
Here in my bed you're mad away from me
Here in my head you're never close to me
Come on, don't be mad, I told you I need you
Come on, don't be sad, I'm still in love with you

Toodles. Selamat berhujan sambil dengar lagu Soko tu. Baru kick.


*gelenya= mengada.